Alimentatia sanatoasa vs dorintele copiilor

Alimentatia sanatoasa vs dorintele copiilor

Multe probleme de sanatate ar putea fi evitate, daca am avea un regim alimentar sanatos si echilibrat, garnisit cu fructe si legume.
Usor in teorie, greu de pus in practica pentru o mama/un tata care are atatea lucruri de facut intr-o zi.

Majoritatea copiilor fac nazuri la mancare si nu lasa garda jos la niciun aliment super sanatos: “Nu-mi place cum arata! Nu mananc!”, “Ce gust are…nu-mi place! Nu mananc!”

Sunt sigur ca in calitate de parinte/bunic ai auzit de multe ori aceste replici. Insa nu este necesar sa recurgi la discutii, pedepse sau sa fortezi copilul sa manance impotriva vointei lui. Pentru astfel de copii mofturosi, exista insa cateva strategii eficiente in acest sens, cu ajutorul carora l-ai putea pacali sa primeasca alimentele la care face mofturi!
Cu astfel de probleme ne-am confrutat si noi la afterschool. Una isi doresc parintii…alta vor copilasii.

Un exemplu relevant ar putea fi mancatul fructelor. La inceput, copii refuzau cu indarjire sa manance fructul pe care il primeau ca desert. Daca erau 3 din 10 copii care il consumau…
A trecut o zi, au trecut doua… iar merele incepeau sa se inmulteasca in bucataria noastra deoarece acestia refuzau sa le consume. Sa il ia acasa…nici gand, ca si acolo erau “fortati” sa manance fructe.

Pana intr-o zi, cand…:)

In timp ce copii vizionau un desen animat, instructorul scolar s-a dus in bucatarie, le-a feliat merele si le-a adus copiilor in castronele colorate in sala in care erau. Reactia copiilor a fost pe masura asteptarilor. Cele 4 castronele colorate au fost epuizate in 5 minute. Acestia au fost foarte incantati ca cineva a fost “atent” cu ei si i-a servit intr-un alt mod.
Din acea zi, fructele au fost intotdeauna servite cu mare placere de catre copii, in orice moment al zilei. :)