Am inceput…

Am inceput…

…noul an scolar la afterschool OPTiMUS Brasov.

Respect copiii din aceasta generatie. De ce?
Pentru ca multi au fost pentru prima data la scoala. Altora li s-au schimbat colegii sau invatatoarea. Iar in plus, unii au venit prima data si la afterschool OPTiMUS. Totusi adaptarea a fost rapida, chiar instantanee in unele cazuri. Probabil si personalul nostru, mediul si activitatile au ajutat:)

De exemplu ziua de stiintele naturii si mediul inconjurator. Si vulcanul obtinut de copii din recipientul cu apa calda colorata in rosu scufundat in recipientul cu apa rece. Astfel cuvinte ca presiune, lava, con vulcanic etc sunt invatate si intelese prin joaca.
Sau extraordinarul experiment cu oul. Pe acesta nu vi-l spun:) Intrebati-i insa pe copii.

Dar ziua de lectura? Imposibil dom’le! Cum sa asculte povesti niste copii nazdravani si pusi pe actiune? Pai daca citim doar 3-4 minute si apoi avem o activitate legata de textul citit? Sa spunem ca trebuie sa refaca fragmentul citit din cateva imagini pe care sa le ordoneze.
Doar ca imaginile sunt ascunse dinainte in diverse colturi ale afterschool -ului OPTiMUS. Iar ei trebuie sa alerge sa le gaseasca individual. Pe toate. Apoi sa refaca povestea in echipa. Asa e ca au obosit deja si abia asteapta sa asculte mai departe? Si apoi sa rezolve urmatoarea sarcina.

Sau ziua ziua Ludikum . Copiii au inceput deja modulul de Gandire strategica cu jocurile aferente acestuia. Apoi au jucat. Parintii au venit sa ii ia. Dar ei (si ele:) au jucat in continuare. Si nu au plecat. Abia intr-un tarziu au reusit parintii sa isi recupereze copiii. Deci exista alternativa la jocurile pe tableta/smartphone. Ura!

Dar ziua de animatie? Videoproiectorul sfaraie, copiii insa sunt atrasi in egala masura de imagini, cat si de aspectele morale si etice subliniate de instructor. Si apoi aplicate in studiu de caz.

Despre ultima zi din saptamana nu va spun nimic. Pentru ca nu vreau sa va stric surpriza cand ne vom cunoaste la OPTiMUS. Aduceti-l insa si pe copil!